Starten før salong

Marianne er en frisør som startet sin karriere i 2001.

Hun har hele sin karriere jobbet for en av de største internasjonale kjedene, nemlig Toni & Guy.  Her spesialiserte hun seg innenfor klipp og styling noe som brakte med seg ulike stylingjobber innenfor tv og magasiner.

Marianne har alltid vært opptatt av kvalitet og alltid vært veldig nysgjerrig innenfor sine interessseområder. Hun har alltid ville finne en løsning på problemer eller vite hvorfor håret fungerer som det gjør. Dette gjorde at hun beveget seg mot opplæring, og tok hånd om lærlinger i salongen som igjen tok det videre ut mot kursing av andre frisører.
Toni & Guy hadde sitt eget akademi, og her jobbet hun som en av hovedlærerne.
Når hun først hadde fått dette under huden var interessen stor for å fortsette å utvikle seg.
Hun ble tilbudt å åpne en Toni&Guy salong og å kjøpe seg inn i en av de eksisterende salongene. Dette ble ikke noe av ettersom det krevde en god del penger for å få til.
Marianne valgte heller å reise til London og jobbe der for inspirasjon. Dette gjorde hun 2 ganger  og ble der i 1-2 mnd av gangen. Da hun var tilbake og hadde fått erfaring fra London, hadde erfaring fra kurs og undervisning, kundebehandling ol. så ble valget å videreutdanne seg.
Marianne hoppet på en yrkesfaglærerutdanning i design og håndverk. Dette er en bachelor grad som gir deg mulighet til å undervise i ditt fagområde men også ned i barneskole, fra 5.trinn og opp.

I løpet av de 3 årene møtte hun sin mann, Mario. Mario fra Cuba! Kombinasjonen ble mye reiser,studier og jobbing. Fra dette tidspunktet gikk det i ett og før man visste ordet av det var hun gift, ferdigutdannet, gravid og ved en milepæl som gjorde at hun tok en kunstpause og begynte å jobbe i skolen.
Hun kombinerte fortsatt salongjobbing men med en litt annen livssituasjon,
Det ble litt mye jobb og lite tid for mann og privatliv. Marianne trappet ned salongjobbing og etterhvert jobbet bare i skole. Her fikk også Mario jobb etterhvert og de fikk testet det å jobbe sammen.De trivdes godt med dette. 
 Det var slik de fant ut av de klarte å jobbe sammen og lekte med tanken om å åpne noe eget, helt til Marianne ble gravid. 
Midt i flytting, jobb, oppussing og stor mage, var det lite tid til å tenke på så mye annet.
Men når alt hadde roet seg og Lille Johanna kom til værden som den skjønneste og snilleste mirakelet de kunne tenke seg, jo da var det mange løse planer i luften. 
De var inne på å drive klesbutikk, kafe og annet. Bare for å ha noe som de kunne ha som sitt eget prosjekt.De var på visning av lokaler og det var dette som gjorde at frisørsalong dukket opp som et alternativ. 
En visning på frogner  viste seg å være en frisørsalong! Det var da ballen begynte å rulle og interessen ble større.
De kontaktet eier av dette lokalet men siden det var framleie og denne salongen kun skulle flytte seg og ikke legge ned, fikk de blankt nei. 

De begynte å se seg om inne på finn.no og ved å gå rundtom i Oslo's gater.
Helt tilfeldig kom de over lokalet på Løkka. De ringte fikk visning og fikk en good feeling på det hele. Det tok ikke lang tid før de bestemte seg, og vipps så var tanken en realitet.

Dette var akkurat dette de håpet på,skummelt men sant! En sjanse og håp om lykkes. En mulighet til å stå på egne bein!

tanken rundt navn kom fort. Marianne spurte sin mann om det var noen gode ord på spansk som kunne gjenspeile oss. Da kom Esperanza opp.
Esperanza som betyr håp kunne ikke passet bedre! 

Fra 26.september, som er Mario sin bursdag, opprettet de alle viktige dokumenter for stiftelse av et AS. Så gikk det slag i slag med kasseapparat, regnskapsfører, produktvalg og annet som hørte med.
Marianne hadde, til tross for at hun var ferdig i salongen, mange kunder som fortsatt kontaktet henne. Hun skrev ned alle hun kunne huske navnet på. Iløpet av de 13 årene hun hadde fast i salongen så var det en god del kunder man husket godt og som hun tenkte ville være hyggelig å se igjen. 
Disse ble kontaktet og håpet om en gledelig start på salongen var et faktum.

1.november åpnet de, og til dags dato er det 3 frisører som jobber der.